Tehnica Ebru – pictura pe apa – ep 3 – chin si jale

Spread the love

Pana acum a fost partea introductiva: putina istorie si primele saptamani.

ep. 1 – primii pasi

ep. 2 – primele unelte

ep. 3 – chin si jale

Toate bune si frumoase dar apoi a venit perioada grea. Exact asa numisem si episoadele respective: cand nimic nu merge. Au fost 2 tehnici de baza de altfel foarte importante in pregatirea unei planse si inainte de a face florile efective, la care viseaza toata lumea. Atata doar ca mie nu mi-au iesit si pace. Am reusit sa imi pun vopsea si in cap si tot degeaba.

 Asta se cheama ca s-a spart vopseaua, aspectul acela nisipos inseamna ca de fapt nimic nu iese cum trebuie.

Ca e fost chitra de vina, ca am pus prea putina vopsea la baza, ca nu s-au deschis culorile, cert este ca dupa o pauza mai lunga datorita vacantei de iarna prima ora de ebru a fost complet nefructuoasa.

Asa arata niste picturi perfect nereusite:)

Tehnica Obek

Aici a fost o perioada care nu mi-a placut deloc, o tehnica pe care nu am reusit sub nicio forma sa o stapanesc. Deloc, absolut nicio conexiune. 

Tehnica presupune sa stropesti cu o mana foarte sigura de mai multe ori in acelasi punct fix astfel incat sa vii cu o culoare peste o alta culoare. Si cu o a treia culoare in mijlocul celorlalte 2 culori. Iar rezultatul final sa aiba forma unori norisori cu 3 culori. Si ideea era sa fie cam 6 nori pe plansa. 

La mine au fost maxim 3 daca reuseam sa adun vopseaua la stropire si mi-am stropit si colegii, peretii si mai ales fata. In special fata.

Tehncia Hatip = dracusori

Acum a inceput sa ne placa la toti, aici vroiam sa ajungem: la forme diverse date din biz. 

Daor ca acum nu mai stropim pur si simplu intreaga tava , ci dupa ce dam battal pe toata plansa, venim cu picaturi controlate din biz si apoi tot din biz incepem sa “tragem” de picatura in asa fel incat sa ajungem la o forma finala care sa sugereze ceva.

Si de aici incolo imaginatia este limita…bine, si picatura de vopsea totusi 🙂

(aici evident, ca eu nu am urmat indicatiile profesoarei fiindca ar fi trebuit sa lucrez numai primul model pana il fac perfect iar eu deja bateam campii cu forme ca sa vad ce pot scoate dintr-o picatura)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.