Perioada aceasta de izolare pe care am numit-o si ma simtit-o pozitiv #amtimp mi-a permis sa invat si sa incerc lucruri noi.
Am invatat si am participat la conferinte pe skype, zoom, webex, google meet, FB room. Cu exceptia skype, pe care il mai foloseam rar pentru simple conversatii, dar nu pentru un interviu, de toate celelalte platforme nici nu stiam ca exista si dintr-o data am putut face inclusiv prezentari pe ele, plus conversatii si schimb de informatii in timp util.
Am citit mult, am urmarit / consumat cam mult social media, dar a venit si cu multe informatii bune, fiindca incerc totusi sa imi aleg sursele.
Si asa am avut in newsfeed un anunt despre un curs de comunicare online care mi-a atras atentia si am aplicat instant, cu scrisoare de intentie cu tot, mai ales ca era spre ultima zi de inscriere. Si cred ca inca stau bine cu memoria, iar aici a fost prima mea scrisoare de intentie ever. Am scris-o pe nerasuflate, sperand ca a placut, daca am fost acceptata, clar ceva am facut bine.
Au fost 3 saptamani extrem de pline de informatii, de teme, de invitati, de la toti luand informatii noi. Fiindca am realizat ca nu voi putea procesa toata informatia atunci cand o primesc, am inceput sa o notez, adunand si mai multe carti pe care vreau sa le citesc.
Am fost la o scoala in online, ca toti ceilalti elevi din aceasta perioada, am avut colegi, am inceput sa ne cunoastem si cred eu ca au aparut prietenii care se vor duce mai departe. Pe de o parte datorita intereselor comune, dar fiindca suntem copii mari, e posibil sa realizam ca e chiar mai bine ca suntem diferiti, fiindca putem invata unii de la altii. Ne-am gasit fiecare bucatica, am reusit sa ne impartim sarcinile si, fiindca suntem adulti, si mai avem si altele de rezolvat, am reusit sa fim consecventi si sa facem prioritate timp de 3 saptamni din acest curs. Fiindca a venit cu teme, cu un prof pe care il puteam tutui si care nu ne-a mangaiat pe crestet, ci chiar a vrut sa ne dea imboldul de a putea zbura cand iesim din “cuib”. Si cam asta a iesit:
Pe scurt, ar fi ca la final de curs, din 25 de admisi mai ramasesem 18, impartiti in 3 echipe, fiecare dezvoltand propriul proiect. Cumva proiectele s-au mulat pe dorintele personale ale fiecaruia, iar proiectul in care m-am implicat eu este in tema calatoritului, dar era o dorinta care ne era comuna tuturor celor din echipa.
Mai intai o sa va prezint proiectele colegilor, cu care e posibil sa rezonati, sau poate aveti persoane interesate de subiectele abordate.
” Am pornit acest proiect ca o temă la Internship 2.0, pentru că una dintre colegele noastre care a decis să se întoarcă acasă era într-un moment confuz. Cu biletele de avion cumpărate și un contract de chirie care urma să expire în mai puțin de două luni. Cu o casă plină de mobilă și lucruri cu care nu știa cum să procedeze. Cu un iubit care nu este român și care va avea nevoie de un job în țară. Contracte la utilități, abonamente la telefoane și așa mai departe. “
” Ne adaptăm împreună este un proiect ce se adresează tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, vor să se reinventeze. Să o ia de la capat. Să găsească un sprijin într-un moment de impas profesional. Aici vă prezentăm interviuri, studii de caz, sfaturi practice şi resurse utile. Ca să depăşim obstacolele, să creştem şi să ne adaptăm împreună. “
Am pornit de la gandul ca momentan este dificil sa calatorim si chiar si in viitorul apropiat oamenii s-ar putea sa se teama sa o faca. Asa ca am decis sa le oferim posibilitatea unor calatorii din confortul casei. Si fiindca suntem o echipa de 7 fete, am vrut sa ne diferentiem de alte bloguri colective de travel si am decis sa luam cate o destinatie pe saptamana, pe care sa o prezentam in maniera personala. Vom incerca sa acoperim latura gastronomica, de cuplu, solo travel, in grup de prieteni, experiente in premiera, iar eu evident ca am facut acele postari de tip soarece de biblioteca, in stil propriu, cu mult research pe preferintele mele (city pass, tururi de oras, street art, ponturi, locuri secrete sau mai putin cunoscute).
Asa ca de acum o sa va invit periodic sa luati un loc confortabil in canapea si sa ne urmariti , sa ne sustineti, sa ne dati feed back, sa ne spuneti ce ati vrea voi sa vedeti pe aceste patforme.