Acesta a fost un jurnal pe care l-am notat in fiecare zi pe telefon. Stiu ca va fi telegrafic de multe ori, dar am decis sa-l las asa. Am vrut sa ma bucur de vacanta si asta am si facut.
Oricum, Skiathos-ul merita de acum multe vacante din partea mea. Skiathos-ul e frumos, e albastru, e cald, e primitor, e linistit, e aerisit desi plin de turisti, e gurmand, e pisicos. E “dolce far niente” in greaca 🙂
Mai jos gasiti separat si celelalte zile, mancarea, croaziera de o zi si alte informatii utile.
– Albastru la puterea infinit – Jurnal Skiathos 1
– Albastru la puterea infinit – Jurnal Skiathos 2
– Albastru la puterea infinit – Jurnal Skiathos – croaziera
– Albastru la puterea infinit – Jurnal Skiathos – Oras
– Albastru la puterea infinit – chletuieli si alte sfaturi
Dupa cum am zis si in jurnal marea majoritate a meselor au fost luate la Dino’s fiindca avea in fiecare cate un fel special, totul era gatit atunci si aveam garantia unei mese rezervate.
Ne-a adus de inceput cate un paharel Ouzo si o paine de casa cu cateva cubulete de unt. Painea, facuta cu malai foarte fin si cu seminte de susan pe deasupra, a fost excelenta. In fiecare seara primeam asa tratatie si in unele seri am preferat sa cerem gyros pita, care venea calda.
gustari |
O masa de 2 persoane cu o salata imensa si o gustare de creveti la mine, iar la sot o supa si un mix grill (oficial de 2 persoane), carafa de vin si bautura racoritoare , a ajuns la un total de aprox 40 euro.
Am in plan sa incerc cat mai multe din localurile de desert intalnite in drum pe langa port. In prima seara am intrat la o yogurterie si mi-am luat cu aroma de fistic si cioco neagra fierbinte peste. Ramasesem in gand cu yogurteria din Toscana, dar nu s-a ridicat la inaltimea ei. Acolo era usor acrisor iaurtul si facea un contrast placut. Aici l-am simtit ca o simpla inghetata, dar fin si aici.
Si in alta seara vom incerca magazinul de sortimente de rahat si niste deserturi care arata interesant (Oana L, de aici ai primit rahatul)
Desert vineri seara am incercat o inghetata home made si am luat 3 sortimente. Imense cupele in primul rand. 2 euro fiecare. Am luat un sortiment din vanilie, nuca si caramel – Niniri parca. Bitter cioco. = Africana, avea si bucati crocante de cioco. Si Karioka – ciocolata traditionala greceasca , era cu lapte si banuiesc ceva aroma de migdale sau fistic.
Diseara vom incerca deserturi multe si bune: clatite, aratau excelent, walnut cake, apple pie.
Eu mai vreau sa incerc la clatitarie o specialitate cu 4 feluri de branze. N-au mai fost sa fie, la anul.
sus – cheese cake, mijloc – apple pie, jos – walnut cake |
pancakes, criminal de bune |
baclavaua era ca o felie de tort, imensa , dulce si buna |
Mancat la Dino creveti, buni dar nu straluciti cum a fost caracatita din seara anterioara. La Zavat in Bucuresti sunt mult mai buni poate si fiindca sunt decorticati.
La final ne-a servit un limoncelo home ,foarte aromata si ascunde bine gradele de alcool.
o salata foarte buna servita in una din zile |
rosii umplute cu orez |
souvlaki pt copil, adica o singura frigaruie |
Toate fotografiile acestei vacante le puteti gasi in albumele dedicate pe pagina Hai Hui Stangaci Facebook:
– calatoria cu feribotul
– apus in Skiathos – pe plaja Agia Eleni si la Kastro
– Skiathos Town
– Skiathos beaches
– Croaziera – Plaja Lalaria – Kastro