Free Tours in Romania

Spread the love

V-am facut deja o lista foarte detaliata cu toate Free Tours din toata lumea, puse frumos in ordine alfabetica, verificate personal de mine una cate una.

Dar unii poate vor sa stie doar la noi in Romania unde se pot plimba in astfel de tururi. Sau poate nu stiau ca exista si la noi astfel de initiative si chiar daca au ajuns pe articolul initial s-a pierdut informatia.

 

Avantajele unui astfel de tur  erau detaliate foarte frumosintr=un blog din care din fericire am pastrat cateva idei :

“- traseul este gândit astfel încât să acopere majoritatea obiectivelor dintr-o zonă relativ restânsă – maxim 2 ore de mers pe jos, dar nu în continuu. Nu vei merge într-un ritm infernal, dar nici nu vei putea beli ochii la fiecare clădire, va trebui să fii atent la ghid (nota mea: fiindca el vine cu povestile 😉 )

– au ca punct de întâlnire un obiectiv important şi/sau uşor de găsit de turişti

– participarea la un astfel de ghid nu costă nimic. Traseele sunt gândite în aşa fel ca participanţii să petreacă tot timpul pe stradă şi/sau în clădiri sau curţi în care accesul este permis oricui, fără a plăti nicio taxă”.

Nota personala: in cazul meu, la Constanta Walking Tour, daca se doreste o vedere panoramica asupra Pietei Ovidiu, intrarea in Moscheea Carol si urcarea in minaret costa 5 lei.

Cu siguranta e loc de mai bine si mai sunt orase (ma gandesc din start la Sibiu si Alba Iulia) care merita astfel de tururi dar e bine si numai faptul ca s-a deschis si la noi aceasta nisa.

Le voi posta si aici in ordine alfabetica:

 Alba IuliaAlba Walking  Tours

Arad –   Arad free tours. Sun 2 tipuri de tur, cel mai bine este sa luati legatura cu organizatorii.

 Braila – tur organizat de Mihaela – Walk this Way ; tur organizat de Gabriel – Braila city tour

BrasovWalk about Brasov – ii am in vedere la urmatoarea vizita in Brasov; zilnic, punct de intalnire: Piata Sfatului langa fantana.

 

BucurestiWalkabout Bucharest – au mai multe tematici si infunctie de sezon au si ore diferite de pornire a turului. Punct de intalnire: Parcul Unirii langa ceasul din mijlocul parcului.

Separat exista un tur tematic dedicat Brancovenilor – Aflarea Brancovenilor – luati legatura cu organizatorii fiindca turul se extinde si in imprejurimile Bucurestiului (sustinut de cei de la Hoinari Romani iar acum Georgiana este ghid national). Si aici recomand sa ii contactati inainte.

Bucuresti mai vine si cu o oferta de tururi tematice prin cei de la Arcen (site si Facebook), care au chiar mai multe proiecte incercand sa salveze patrimoniul Bucurestiului.

 

ClujCluj Guided Tours; deocamdata se tine doar duminica, ora 16, punct de intalnire: statuia lui Matei Corvin din Piata Unirii. si urmeaza se se lanseze si Cluj free tour

 

Constanta – cu voia dumneavoastra – eu cu al meu Constanta Walking Tour; punct de intalnire: parculetul Teatrului Fantasio la harta asezarilor antice, cu mail, mesaj de orice fel inainte si stabilim impreuna o ora si zi convenabila tuturor. Si neaparat incaltari comode si rezistente, deoarece zona veche este in plin proces de restaurare. 

 

Craiova – desi nu e permanent eu va recomand sa o contactati si nu cred ca va refuza oportunitatea de a-si prezenta orasul – Dana’s Boots . Care a devenit si ea ghid si are si proiectul de suflet Monumente Oltenia

Drobeta Turnu SeverinFree Tours Drobeta, cu rezervare prin google doc

FocsaniFocsani free tour

IasiIasi Travel ; proiect initiat de studentii de la facultatea de Geografia Turismului, si sunt mandra ca am avut ocazia sa ii plimb pe cei care au pornit proiectul. Acum deja a dezvoltat 7 trasee tematice si sunt convinsa ca si studentii deja au venit altii. 

 Oradea –  Am gasit ca e in constructie  acesta – Oradea free tours

 PloiestiRepublica Ploiesti are evenimente spradice dar poate aveti noroc sa fiti la momentul potrivit pe acolo; nu sunt sigura ca sunt complet gratuite.

Si mai sigur il puteti contacta pe Corneliu de la Iubesc Ploiestii, garantat isi va face timp sa va plimbe

Timisoara Aici luati legatura cu Ludovic – Timisoara city tours. Si aici luati legatura cu Alexandra fata cu umbrela rosie – Timisoara tour guide  . Si urmeaza Timisoara free tours.

Iar daca vreti sa faceti city break in tara noastra eu am pregatit un articol cu un  City Break Constanta care la final are si recomandarile de alte city break autohtone promovate de colegi bloggeri sau separat recomandari de Mamaia statiune si imprejurimi, fara cluburi (transport, mancare, ce e de vizitat).

2 comentarii - “Free Tours in Romania

  1. Noemi

    Am făcut și eu turul gratuit din București, nu știu dacă atrasă mai mult de ideea unui tur ghidat prin orașul natal sau de faptul că ne-a fost ghid, Alex, un amic pe care l-am cunoscut la munte. Ideea e că mi-a plăcut.
    Iar pentru Craiova ghid ne-a fost Dana – nu cred c-am văzut olteancă mai mândră de orașul ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.