O camera, o cheie, un cod – Break The Code!

O camera, o cheie, un cod – Break The Code!
Spread the love
Pare simplu, nu? E si nu prea. Dar luati-o ca pe o joaca. Pentru ca pana la urma asta sunt toate aceste “escape room”: o joaca activa, mutata din fata calculatorului intr-o camera plina de indicii.
Prima mea experienta s-a consumat in acest weekend la BreakTheCode. Nu stiam cu ce ce mananca, nu am jucat niciodata pe calculator joculete similare, stiu ca exista o multitudine de varietati. Abia am timp sa scriu articole, alte activitati in fata calculatorului imi sunt complet scoase din agenda. Nu ma plang, imi place sa fiu activa, imi place sa fac  cat mai multe activitati outdoor si chiar mi-e dor de asezat la tastatura si sa scriu mult. Dar vine ea, toamna.
Revenind la joaca mentionata. A fost GENIAL! Si va fi greu de egalat experienta. Fiindca am inceput scarpinandu-ne in crestet si cu intrebari specifice locului si momentului: WTF? De unde incepem? Si cu astea ce facem? O sa intelegeti cand veti intra in camera :))

Recunosc ca eu ma asteptam la chestii de detectivi pe stil clasic, ce vedeam in fuga uneori peste umar la sot cand juca pe calculator: sa trag de un sertar care sa aiba fund sublu, sa mut o canapea, sa descopar ceva sub podea, iar aici nu e cazul si atunci pentru mine supriza a fost cu atat mai mare si mai placuta sufletului meu.
Aceasta este o camera abstracta, foarte simplu mobilata, aproape goala de fapt, nu ai de tras de nici o piesa, trebuie doar sa-ti folosesti logica, orientarea in spatiu, atentia la detalii si sa-i zicem o matematica aplicata. Mi-a adus aminte de niste teste, fiindca pentru mine erau ca niste operatiuni matematice in culori sau figuri. Si cum pentru mine cifrele au culori, evident ca m-am simtit ca pestele in apa. Nu va dau link catre acele teste fiindca asta deja ar insemna antrenament pentru voi si nu ar fi corect 🙂


Nu o sa uit cand eram inca la prima etapa si ni se spune ca rezolvarea acelei “probleme” este la indemana unui copil de 7 ani. Ei, cam cum te simti cand tu, ditai adultul, simti ca faci ca urangutanu’ pe acolo? 🙂
Totul este gandit de 2 frati, ea arhitect, el inginer constructor, totul este tehnologizat in background si foarte bine structurat, liniar, toata echipa trebuie sa lucreze la o singura idee, nu poti trece la urmatoarea etapa fara sa rezolvi “puzzle”-ul la care ai ajuns fiindca nu ai alte indicii. Puteti cere ajutor, dar va veni sub forma unui indiciu suplimentar, rezolvarea etapei tot de voi va depinde.

Recordul de pana acum a fost de 46 de minute care ma face super invidioasa. Timpul nostru a fost de 58 de minute cand deja ne pierdusem speranta si credeam ca nu vom termina, mai ales cand ti se transmite periodic trecerea timpului si habar nu ai daca esti macar aproape. Dar am zis ca vom lupta pana in ultima clipa si uite ca ne-a iesit.
Colegii cu care am facut prima echipa #ctblogs au fost: Pustiul.ro, Ddumi.ro, Emilian Alexandru si Sarius. Separat, deja fusese si Adi de la Jurnal de Navetist care a ramas si el placut impresionat (si de la care am si imprumutat 2 fotografii). Am incercat sa nu fotografiem nimic care ar putea divulga ideea camerei, plus ca impactul vizual prima data este foarte mare si merita. O sa vedeti! :))

Acum astept cu nerabdare sa vad ce ne mai coc la urmatoarele camere care sunt in pregatire (una va fi gata in aproximativ o luna, cealalta peste inca o luna) si care promit sa fie complet diferite. Si ii cred. Chiar: cum ar fi ca urmatoarea sa includa si cifre negative (un minus infinit ceva)? Sau ceva anagrame, sudoku, un scrabble, un puzzle? O logica din aia cam ca in testarea lui Will Smith din Men in Black; stiu, film de referinta :))

Dau idei, cine stie ce camera se va naste pe viitor 😉
Mici informatii utile:
– localizare: Tomis nr.8, langa cafeneaua Dali si peste drum de restaurantul Ana si Ion
– preturi si numar minim si maxim de persoane : 2 persoane (45 lei / persoana), 3 persoane (40 lei / persoana) si 4-6 persoane (35 lei / persoana)
– nefiind texte implicate se poate merge si cu prieteni / colegi nevorbitori ai limbii romane, atata timp cat voi in echipa va intelegeti.
Va astept cu impresiile si timpii dupa vizita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.