Saptamana Scoala Altfel – Micii astronauti la City Park Mall

Spread the love
Iata ca si un centru comercial (City Park Mall – site si Facebook) vine cu o propunere foarte interesanta : Copiii cuceresc spatiul!

(o mica nota personala de apreciere: initial vazusem doar un panou stradal, asa ca le-am trimis mesaj pentru  a cere detalii la care mi s-a raspuns foarte prompt)

Copiez din comunicatul lor de pe site:

“Cum particip la cea mai tare călătorie spațială?
Kids on the Moon este un eveniment dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani care se va desfășura în City Park Mall, între 3-27 aprilie. Copiii de pretutindeni sunt invitați să-și rezerve locul din timp pentru călătoria spațială, iar mai apoi să descopere o experiență de neuitat.
Evenimentul reprezintă o călătorie în lumea descoperirii spațiului, prin intermediul unei expoziții interactive în care copiii care se încadrează ca vârstă și personalitate, și sunt pasionați de astronomie sau activități educative, pot vedea și chiar experimenta senzații resimțite de astronauți adevărați. Scopul acestui eveniment este de a dezvolta interesul copiilor, dar și al părinților, într-un mod recreativ și educațional, față de evoluțiile tehnologice ce conduc la sporirea cunoștințelor despre Cosmos.
Cei mici se vor echipa în costume de astronaut și vor „călători” pe Lună, vor vizita o bază spațială, vor vedea cum arată o navă și un telescop spațial și vor afla numeroase informații despre planete și alte corpuri cerești.
Expoziția constă într-o călătorie în spațiu, împărțită în trei zone distincte:
Zona culturală – Aici copiii vor învăța cine a fost primul om care a pus piciorul pe solul lunar, în ce an a făcut acest lucru și numele navei sale spațiale, prin intermediul unor fotografii și al unei replici a costumului spațial al lui Neil Armstrong pe care l-a purtat în cadrul cuceririi spațiului.
Zona pământească – Este „punctul central” al evenimentului. Locul în care toate au un început și un sfârșit. Cei mici vor participa la o expozție de fotografii cu spațiul și vor interaționa cu un monitor care oferă informații interesante despre Cosmos.
Zona lunară – Aceasta este partea așteptată cu nerăbdare de către copii, cea în care au voie să poarte o cască spațială și să „pună piciorul pe sol lunar”. În modulul lunar, vor sări, se vor juca, se vor distra, vor visa, își vor pune imaginația la lucru… În acest loc, scopul faptic este de a se distra la maxim.
Pe parcursul experienței unice, cei mici vor descoperi planetele sistemului solar, se vor distra în locul special amenajat pentru joacă și vor participa la o expoziție de costume de astronauți pentru adulți.
City Park Mall vă invită să participați împreună cu micuții voștri astronauți într-o călătorie spațială de neuitat, unde veți putea desfășura toate aceste activități și multe alte surprize pe care le veți descoperi la fața locului. Tot ce aveți de făcut este să vă rezervați tichetul de călătorie și să pășiți într-un tărâm necunoscut.
Un tur interactiv se organizează pentru minim 15 copii, în baza unui bilet în valoare de 10 lei, achiziționat din City Park Mall .
Programul de acces este următorul:
Luni – Vineri – între 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00
Sâmbătă – Duminică – între 12:00 – 20:00
Accesul la expoziție se face exclusiv prin rezervare la biroul Infodesk din City Park Mall
Adresa de e-mail: rezervari@city-park.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.