Constanta vrea in Cartea Recordurilor

Spread the love

Am dat share pe profilul meu facebook, am postat imagini si video dar deja incepe sa bata ceasul asa ca detaliem sa ramana pentru posteritate si pentru o buna organizare, fiindca este foarte importanta:

Sambata 28 mai Comunitatea Elena Elpis incearca sa inscrie Constanta in Guinness World Record cu cel mai mare dans sirtaki.

sirtaki logoDar este nevoie de noi, de voi, ca sa depasim numarul de 5600 de participanti si pentru asta trebuie sa stim pasii de baza si sa respectam regulamentul detaliat mai jos.

Repetitiile pentru weekend sunt mai jos si voi reveni cu update si pentru urmatoarele zile:

“Sambata, 21 mai, ora 17.00 in fata Radio Vacanta Vila 1 Mamaia
Duminica, 22 mai,  ora 11.00 Lic Mircea cel Batran
Luni, 23 mai, ora 18.00 pe plaja Modern incercam sa vedem cum stam pe nisip chiar langa dig!”

Update repetitii:

Miercuri 25 Mai ora 17.00 Strada Unirii 67 (sala Aikido)
Joi 26 mai aceeasi locatie daca ploua
Va rugam daca se poate sa participe doar incepatorii din cauza capacitatii reduse a salii
Pentru sala va rugam sa stiti ca repetitiile se vor desfasura numai in ciorapi nici macar in tenisi/adidasi !

Nu uitati sa va inscrieti, aveti detalii mai jos si puteti sa participati si ca voluntari fiindca e nevoie si de ajutor. Si inscrierea va poate aduce si premii la tombola 😉

Pe mine ma veti gasi la voluntari 🙂

P.S. : sa stiti ca ne sar  in ajutor si comunitati din Bucuresti, Galati, ba vor fi chiar si turisti care vin special ca sa fie parte a acestui eveniment.

Update :Program Eveniment 28 Mai 2016!
Evenimentul propiu-zis adica dansul ptr Cartea Recordurilor se preconizeaza a incepe la orele 19.00 !
Adunarea participantilor se va face in perimetrul marcat si accesul se va face prin portile de intrare marcate in acest scop, aflate in stanga si in dreapta scenei si va desfasura in 2 etape sau in 2 parti!
Partea 1. Incepand cu ora 16.30 se va putea intra in perimetru prin cele 10 porti de intrare.
Partea 2. In parcarea de la Poarta 1 a portului vor ajunge autocarele/microbuzele etc care vor aduce participantii ce vor participa la marsul evenimentului.
Marsul va incepe in jur de ora 17.00, din dreptul Rest Vraja Marii pe faleza, la mars vor participa numai cei imbracati in costume nationale Romanesti, Grecesti, Turcesti, Armenesti, Armanesti, Ruso-lipovene, etc, adica membri ai ansamblurilor , va continua pe faleza Cazinoului, Portul turistic Tomis, si va avea ca punct final Plaja Modern, unde acestia vor intra in perimetru prin aceleasi porti de intrare.
La intrare, fiecarui participant DIN PRIMII 5.800 I sa va oferi gratuit un tricou special creat pentru acest eveniment, o sticla de apa de 0,5 litri, si o bratara numerotata, bratara ce este rugat sa o pastreze la mana pentru ca pe baza ei va participa la tombola organizata in cadrul evenimentului.
Dupa adunarea persoanelor ce participa va avea loc evenimentul propiu zis, avand in vedere ca dansul in sine va dura 5 minute.
Dupa dans, pana ce arbitrul Guiness Book va consulta evidentele, cifrele si toate cele cerute vom organiza tombola.
Dupa ce s-a anuntat rezultatul de catre arbitri, evenimentul va continua timp de 2 ore cu un spectacol de muzica Greceasca.
Sfarsitul evenimentului il estimam in jurul orelor 22.00.

Regulament

Ce este
Este un eveniment cultural al carui scop este sa inscriem Romania in Cartea Recordurilor printr-un dans, in care toti participantii sa danseze sincron adica toti in acelasi timp. Ca sa depasim recordul anterior, este nevoie de minim 5.615 persoane/dansatori.
Este un eveniment, un caz de initiativa civica bazat doar pe moralitate si nu pe politica. Sunt asteptati toti cei ce iubesc normalitatea si au o gandire pozitiva pentru patria in care traiesc sau pe care o au in suflet si vor sa ajute prin orice mijloace. Totodata, putem spune ca este un mesaj lansat catre Europa si lumea intreaga: in Romania normalitatea nu este alterata de extremism indiferent de care …sexual, religios, etnic, politic, etc. Ne propunem sa aducem sub acelasi dans, sub acelasi zambet adus de acordurile unui dans, orice roman, grec, turc, etc., orice nationalitate, orice om cu orice religie pentru o strangere de mana chiar daca aceasta dureaza numai 5 minute cat dureaza dansul, dar benefica pentru cei care traiesc in Romania.
Coregrafia dansului este special conceputa pentru a fi usor de invatat de oricine. Drept urmare, in acest sens, se fac antrenamente, repetitii pe care le veti gasi pe paginile de Facebook ale Comunitatii Elpis si aici (presedintele comunitatii elene)

sirtaki 2

De retinut, lectiile/repetitiile, tricourile precum si participarea in cadrul evenimentului sunt gratuite, nu costa nimic participantii!

Dansul/Coregrafia
Dansul cu care vom incerca sa doboram recordul mondial si este obligatoriu este prezentat pe Youtube – aici video

sirtaki 1Loc desfasurare si data
Evenimentul va avea loc pe plaja Modern din Constanta, in imediata vecinatate a Portului Tomis, in data de 28 Mai 2016, si va fi delimitat cu garduri de protectie pentru usoara localizare.
Participantii vor putea incepe sa intre in perimetrul respectiv incepand cu ora 17.00 si preconizam ca evenimentul va incepe in jur de ora 19.00!

Parada costumelor nationale
Se va organiza o parada a costumelor nationale, care va incepe de la Poarta 1 a Portului Constanta, va continua pe faleza Cazinoului, Comandamentul Marinei, va strabate Portul Tomis, si se va sfarsi in acceasi locatie a evenimentului, plaja Modern. La parada vor participa toate ansamblurile de dansuri ce vor participa la eveniment, respectiv cele romanesti, grecesti, turcesti, tataresti, armanesti, ale comunitatii Ruso-Lipovene, etc. Estimam inceperea acestei parade in jurul orelor 17.00

Jurizare

Fiind un eveniment de inscriere in cartea recordurilor (Guiness Book), la actiune va participa activ un arbitru international care va juriza impreuna cu o firma de audit independent. Mai exact, va urmari ca dansatorii sa execute coregrafia in buna regula si mai ales la unison (sincron)

Conditii de participare
Toti dansatorii trebuie sa cunoasca coregrafia, sa aiba discernamant. La inscriere se vor confrunta si listele cu cei inscrisi pana la ora evenimentului!
Pentru inscriere : 0730-230307 Dna Teodora Constantin

Voluntari

Voluntarii ce se vor inscrie vor avea tricouri separate de alta culoare oferite de organizatori concepute special ptr acest eveniment pentru a fi recunoscuti , nu vor dansa si vor fi pentru urmatoarele 2 sarcini :
1. Sa ofere fiecarui participant la intrare bratara cu numarul de concurs, tricoul special al evenimentului precum si sticla de apa plata
2. Sa fie Observator Cartea Recordurilor, adica sa aibe in grija cate un grup a cate 50 de participanti, sa-i aseze pe locuri si sa noteze cati dintre acestia nu au prestat dansul
Pentru inscriere volutari : 0727-861757 Dna Felicia Constantin

Dress code
Toti participantii (in afara de cei ce fac parte din ansambluri organizate de dans care vor purta costumele specifice, adica cele populare, Romanesti, Bulgaresti, Grecesti, Rusesti, Turcesti, Tataresti, Armanesti, etc ) vor participa numai in tinuta obligatorie adica, blugi de culoare albastra si tricou alb simplu. De asemenea, primii 5.800 de participanti vor primi tricoul oficial al evenimentului cu care vor dansa in cadrul evenimentului, tricou oferit gratuit de catre organizatori! Nu se permit tricouri de alta culoare decat albe, nu se permit tricouri sau sepci care fac reclama la tigari sau bauturi, nu se permit sepci sau orice alte asemenea indiferent de culoare, si nu in ultimul rand, acest eveniment fiind unul pur cultural, nu se permit sub nici o forma tricouri, sepci sau orice alta imbracaminte care sa aibe insemne electorale sau partide, chiar si ale unor candidati independenti. Deci, in afara tinutei descrise mai sus, nu se va permite accesul in perimetrul evenimentului!
In afara de tinuta prezentata mai sus, nu va putea fi primit nici un participant dat fiind protocolul deja incheiat cu cei de la Cartea Recordurilor care specifica clar acest lucru.
Ca recomandare, dat fiind ca se va dansa pe nisip, pentru a evita eventuale incidente neplacute va rugam a purta incaltaminte usoara adecvata, iar daca cineva va dansa fara incaltaminte o va face pe propie raspundere.

Intrare in spatiul destinat evenimentului
La intrare, fiecare participant va primi o bratara cu numar (bratara ce este rugat sa o pastreze pe tot parcursul evenimentului la mana), bratara cu care va participa pe baza numarului de pe ea la tombola organizata de organizatori, tricoul evenimentului si o sticla de ½ litri de apa plata.
De asemenea participantii sunt rugati sa aibe cat mai putine obiecte personale, genti, etc pentru a putea face ca spatiul sa nu fie incarcat de echipamente sau obiecte ce vor incurca la dans participantul sau pe cel de langa el. De asemenea, cu toate ca va exista un punct de obiecte pierdute, nu ne asumam sau nu vom fi responsabili pentru pierderea obiectelor personale.
Nu este permisa intrarea cu persoane care nu danseaza sau insotitori, tocmai din cauza clauzelor pentru acest record mondial! De asemenea nu este permisa intrarea persoanelor aflate in stare de ebrietate, sub influenta substantelor de natura drogurilor, substante psihotrope, etnobotanice etc, si de asemenea cu bauturi alcolice!

Adjudecare
Dupa eveniment, adica dupa ce participantii vor dansa, arbitrul impreuna cu firma de audit si impreuna cu observatorii vor strange datele despre persoanele ce au dansat efectiv si care au fost notati de observatori in fise special, vor compara datele cu numarul celor inscrisi si declarati si dupa aceasta va declara daca am reusit sa doboram recordul sau nu!

Tombola
Participantii la tombola sunt considerati numai cei ce au participat la eveniment, iar numerele extrase vor fi numai dintre cele inscrise pe bratara primita la intrare.
Premiile constau in
3 pachete de excursii charter (cu avionul), fiecare pachet pentru 2 persoane, fiecare pachet pentru 7 nopti la hotel de 3***, unul in Creta, altul in Zakynthos si altul in Rhodos, oferite de firma de turism Cocktail Holidays
3 pachete constand in sejur complet in Delta Dunarii , fiecare pentru cate 2 persoane, in localitatea Murighiol, oferit de pensiunea Green Delta
2 camere duble a cate 4 nopti cazare cu mic dejun la hotelul Ismaros 4**** in Maronia – Alexandropolis, oferit de agentia de turism Evantia Tour in perioada 26-30 Iunie 2016

Dupa eveniment
Dupa evenimentul propiu zis, va urma un concert de muzica greceasca in aceeasi locatie.
Va asteptam cu drag sa ne fiti alaturi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.