Faci sau Taci – experienta romaneasca

Faci sau Taci – experienta romaneasca
Spread the love

Fiti blanzi cu mine, aceasta se vrea prima mea recenzie de film 🙂

Acum cateva zile primesc mesaj ca vom avea proiectie de film Faci sau Taci inainte de lansarea oficiala in cinema, dar in prezenta echipei de actori. Am zis “da”, am trecut la agenda, dar chiar si asa am reusit sa ratez artistic prezenta pre-event si implicit si prezentarea de deschidere (pui de primadona si eu cateodata :)) )

Faci sau Taci la Constanta

Citisem comunicatul de presa, aveam o oarecare idee despre subiect, imi doream o comedie care sa ma destinda si chiar veneam dupa o zi de explorare (catacombe, subsoluri, multe scari), mult mers pe jos (aprox 8 km), multe discutii, foarte frumoase de altfel, dar deja aveam o stare de oboseala generala.

Asa ca am lasat sa porneasca filmul si am pornit fara asteptari, voiam doar sa vad cum arata o comedie facuta de noua generatie (recunosc ca nu sunt la zi cu filmele romanesti). Si am incercat sa nu pun bagaj de asteptari datorita numelor de pe afis, desi cu siguranta ele vor fi un plus pentru multi din cei care vor merge la film (Augustin Viziru, Levent Sali, Gică Craioveanu, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Giulia, Oana Moşneagu, Ana Baniciu, Cristina Visterneanu, Monica Bârlădeanu, Maria Popoviciu si Horia Brenciu)

Cum mi s-a parut: bine structurata, pe stilul scenariilor americane, are un plot general si un subiect secundar, are rasturnari de situatie, are cateva personaje bine conturate. Se pune accent pe un umor de situatie si pe umor de caracter.

P.S. – pentru cine e interesat, aveti aici un articol care explica foarte bine tipurile de umor.

Ce a facut bine, zic eu: faptul ca a pornit cu o limba straina, fiindca avem tendinta sa fim putin mai critici la filme romanesti, si asa au reusit sa ne transpuna in ideea de film.

Ce mi-a placut: la partea de personaje cum au folosit sintagma de “mutu’ f*te pamantu'”, care in cazul lor a avut doua reprezentari. Pe de o parte, intr-un sens foarte plastic si pe de alta parte, avem personajul care vorbeste putin si dintr-o data explodeaza totul. La cliseul asta ma asteptam, dar chiar si asa, mi-a placut.

Ce as fi vrut mai mult: ca una din fete sa fie cartita, sau sa faca o rasturnare de situatie mai spectaculoasa. Ca Nicu Briceag sa fie Nicky 🙂 (sincer, o vedeam pe Monica Barladeanu sa duca o astfel de partitura, dar mi-ar fi placut sa ma surprinda oricare din cele 6 fete).

Ce a ramas in aer: ce-a facut spaniolul la final? a plecat fericit si cu lacrimi pe obraji? Latura aceasta de scenariu nu a mai avut o incheiere vizibila, dar poate asa au lasat loc de continuari cu noi rasturnari de situatie…

In concluzie, pentru o tipa cu o experienta minimalista in filme, mare fan umor britanic de fapt si in permanenta “putin obosita” 🙂 acest film nu m-a adormit, ba chiar mi-a smuls cateva zambete. Dati-le o sansa, s-ar putea sa va prinda bine o astfel de iesire seara la cinema.

De azi, 15 martie, il gasiti deja la cinema, dar ei vor mai avea cateva evenimente in tara, asa ca daca va doriti sa va intalniti personal cu unii din ei, urmariti pagina de Facebook Faci sau Taci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.