Calatorie din Sufragerie – Barcelona

Calatorie din Sufragerie – Barcelona
Spread the love

Prima noastra destinatie de echipa pe blogul Calatorie din Sufragerie este Barcelona. Pe care fiecare a detaliat-o cum a simtit. Eu sunt mioapa, asa ca eu ma uit de aproape la detaliile care imi plac (harti, cityy pass, tururi, street art, locuri secrete, etc).

Va las mai jos o lista de curiozitati despre Barcelona si va invit sa intrati pe blog sa il vizitati virtual din 7 perspective diferite. Saptamanal va vom plimba in cate o destinatie din 7 directii si acceptam si propuneri noi.

Din seria “stiati ca”

 • cel mai vizitat muzeu din Barcelona este cel al clubului de fotbal FC Barcelona
 • au muzeu al parfumului, muzeu al ciocolatei cu bilet un baton de ciocolata, muzeu al canepii, marijuana si hash si muzeu erotic. La ultimele doua oare ce bilete dau?
 • este singurul oras din Europa cu un muzeu al carelor funerare
 • in Spania exista o sarbatoare a lor dedicata iubirii – Dia de la Rosa. Este si ziua Sf. George dar si ziua Cartii. Astfel ca in aceasta zi barbatul ii da femeii un trandafir ca simbol al dragostei, iar femeia ii da o carte, ca simbol al dragostei eterne. Si asa se imbina toate sarbatorile.
 • Barcelona nu a avut plaje pana in 1992. Au fost create artificial inainte de Olimpiada de aici.
 • Sagrada Familia a durat mai mult sa fie construita decat piramidele din Egipt; desi aici s-au folosit tehologii moderne
 • Las Ramblas este formata din 5 strazi: Rambla dels Estudis / Rambla de Sant Josep / Rambla dels Caputxins /Rambla de Santa Mònica
 • cartierul Eixamples a fost construit cu colturi rotunjite fiindca planul original era ca pe acolo sa treaca tramvaie cu aburi, care aveau nevoie de spatiu sa ia colturile; iar cladirile trebuiau sa fie ca mici comunitati inclusiv cu spatii verzi individuale. Din pacate, planurile originale nu s-au mai realizat.
 • Barcelona are 12 statii de metrou abandonate despre care se spune ca sunt bantuite
 • este singurul oras care a primit medalie de la Royal Institute of British Architects pentru intreaga arhitectura a orasului care a inspirat lumea arhitecturii
 • in Barcelona se vorbeste catalana, limba oficiala a Spaniei fiind castelana. Catalana este vorbita de aprox 9 milioane de persoane, care se gasesc in Catalonia, Valencia, Balearic Islands, Andorra, Italia si Franta. In perioada generalului Franco a fost interzisa, pentru a se impune spaniola ca limba oficiala.
 • The Kissing Wall – El Món Neix en Cada Besada’ (The World Begins With Every Kiss) – este un street art creat de un artist care a cerut localnicilor sa ii trimita o fotografie care reprezinta pentru ei notiunea de “libertate”. A ales 4000 de fotografii pe care le-a printat si aranjat in functie de culori ca sa iasa imaginea finala, mesajul general fiind: “sarutul nu este asa de galagios ca un tun, dar efectul este mai de durata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.