O mica retrospectiva

O mica retrospectiva
Spread the love

Nu am cum sa cuprind tot ce mi s-a intamplat aici, si, desi e blog, deci un fel de jurnal, nu ma simt confortabil sa imi las aici toate sentimentele. Dar ceea ce o sa las aici le incadrez la viata mea publica, detalii pe care sunt ok sa impartasesc si unde trag o linie. Viata personala se numeste si viata privata cu un motiv si asa va ramane in ceea ce ma priveste.

Pandemia aceasta pare ca a a oprit totul in loc si, in mare parte, chiar a facut-o. Dar si dupa iarna si hibernare totul inverzeste si revine la viata si totul isi urmeaza un parcurs, doar ca total diferit poate de cel pe care il stiam. Desi am facut o pauza, care mi-a prins bine, am si facut diverse actiuni iar primul lucru care s-a schimbat in blocajul acesta universal a fost faptul ca nu am mai simtit nevoia sa fiu activa in online si sa impartasesc. Unele din activitati stiu ca erau de informare si ar fi fost utile si altora, dar cumva am lasat online-ul deoparte in mod complet natural, fara regret si fara dor. Si viata a mers mai departe si pentru mine si pentru toti ceilalti. Dar nu filozofam acum si aici 🙂

O sa las aici frumos cronologic, politicos, cum lasa si FB memories, mai mult ca o amintire si pentru mine, ce am mai facut eu in perioada pandemiei, dar si pentru cei care ma citesc si ma sustin, fiindca stiu ca desi nu sunt constanta in scris, am totusi cititori. Si le multumesc pentru asta.

Si am decis sa public azi aceasta retrospectiva fiindca aceasta zi pentru mine are o semnificatie aparte de 7 ani. Detaliile le vedeti jos la luna septembrie. Care inca nu s-a incheiat, dar las loc si pentru alt articol pe blog.

Martie 2020 – filmat chiar in primele zile ale lunii, inainte de instalarea starii de urgenta

 • Record la inceput de martie: am avut as crede cel mai mare sau unul din cele mai mari tururi facute vreodata. Aprox 250 de studenti din toata tara, inclusiv Republica Moldova, ne-au fost oaspeti
  în Constanța pentru lansarea oficială a celei de-a XI-a ediții a Concursului Anual al Studenților Arhitecți (CASA)
 • Plus: un tur de care sunt mandra acum, nestiind la momentul acela cui voi oferi povestile mele, abia spre final sa realizez ca am alaturi echipa aceea frumoasa careia ii admiram toti postarile in social media – Ambasada Suediei la Bucuresti

Aprilie 2020

 • Interviu Rahela – desi mare parte din text era completat anterior, a fost actualizat cu perioada de pandemie si sentimentele si senzatiile noi date de toata situatia, care pe mine, venind din turism, m-a afectat direct
 • Inscriere internship de comunicare; si acum realizez ca poate tot din cauza lui Sorin o fac si acum. Prima tema a fost sa scriem ce am facut in ultimele 3 zile, m-a distrat ca era fix ca la scoala dupa vacanta, si mi-a disparut zambetul cand am realizat ca nu mai stiam ce facusem cu 3 zile in urma, a trebuit sa iau la puricat social media si toate corespondentele private (agenda, mesaje text, whatsapp, mail, fb, instagram) ca sa zic ceva despre fiecare zi.

Cred ca de asta am vrut sa fac si acest articol, sa imi aduc aminte de aceasta perioada si sa am dovezile foto si video.

Mai 2020

 • Interviu Buna Dimineata Constanta – cand am profitat de linistea de pe strazi si am facut o plimbare scurta pe una din strazile mele preferate.

Premiera: Primul tur post stare de urgenta

Iunie 2020

 • Interviu Dobrogea TV #JoiaTineretului este un program sustinut de doua fete studente la Jurnalism in cadrul Universitatii Ovidius. Am mai colaborat si in trecut excelent cu departamentul lor, au cativa profesori foarte dedicati, si chiar suna interesant ultimul master pe care l-au acreditat.

Si am avut si premiera 1: a fost primul meu interviu facut prin skype.

 • Premiera 2: Mai avusesem in aceeasi perioada prima mea prezentare de tip Scoala Altfel in Webex, o platforma de care nici nu stiam ca exista pana atunci. A fost un altfel de tur virtual prin centrul vechi, iar de la o simpla discutie despre Constanta, Dobrogea si Ovidiu, am ajuns la inca 3 sesiuni in care au invatat diferenta dintre castel, cetate si palat cu exemple din Romania si cu mici detalii interesante pentru ei. Tinand cont ca deja am fisele pregatite, cred ca ar merita 1-2-3 articole aici pe blog 🙂
 • Sfanta treime – premiera 3: interviu de radio (whatsapp si mail) pentru Radio Moldova Tineret, dar aici nu am link doar ptr interviul meu. Ca subiect, a fost despre iesirea din situatia de urgenta, ce reguli s-au schimbat, cum au fost implementate si respectate.

M-as bucura sa incepeti sa ne urmariti, sa ne sustineti, sa ne dati recomandari.

Acest eveniment s-a mulat si pe perioada de aniversare a proiectului meu de tur, lansat in iunie 2013 si cu o coincidenta extrem de fericita, fiindca pe atunci habar nu aveam, ca ziua Art Nouveau sa fie pe 10 iunie.

 • Combinat si cu un articol despre Barcelona pe blogul de echipa va duce la un articol despre Art Nouveau si unul despre parcurile din Constanta.
 • Ziua Iei sarbatorita si muncita as zice. Le-am fost alaturi in mod voluntar organizatoarelor, fiindca si aceast sarbatoare a trecut in online si a cuprins mai multe subcapitole.

Iulie 2020

 • Primul tur post pandemie cu primii turisti straini ajunsi aici. A fost un moment amuzant cand le-am zis acest lucru si mi-au zis ca sunt al 4-lea ghid care ii au ca deschizatori de tururi post pandemie
 • Primul si al doilea tur special: treasure hunt cu ghicitori arhitecturale pentru 2 aniversati, mai intai 10 ghicitori pentru varsta de 10 ani si apoi inca una pentru 13 ani. Mai facusem tururi cu copii dar acum am avut provocare de la parinti sa fac ceva pentru ziua copilului respectiv care sa fie provocator pentru varsta lor, fiind prima intalnire post pandemie a copiilor, dornici de socializare si de zburdat. Desi privind retrospectiv, mai facusem un tur pe care il pot considera pilot in acest sens: tematica a fost printese, toti invitatii au respectat dress code-ul, iar dupa vanatoarea de indicii am sarbatorit la un restaurant invatand reguli de bune maniere.

August 2020

 • filmare cu un videograf / vlogger cu care ma stiu de ceva timp si care a calatorit singur descoperind altfel Dobrogea, momentan e doar un teaser, dar abia astept episoadele calatoriei cu trotineta electrica prin Dobrogea – link Dor cu Doru

Septembrie 2020

 • filmare pentru Vivo Mall cu ocazia Ziua Marinei. Aici cred ca ar merita candva sa vedeti si toate balbele din timpul fimarilor. Fiindca acolo voi vedeti 6 minute dragute, dar pentru noi au fost 8 ore cu aproximatie, pline de claxoane si poticniri amuzante.
 • Primire premiu Tripadivisor pe 2020. Pentru prima data va fi doar online. Este a 5-a distinctie primita de mine de la ei, dar prima primita doar in online si au schimbat iar regulile. La inceput trimiteau diplome fizic pe care mentionau si locul in clasament. Apoi au trecut la numar de stele, apoi doar la Certificat de Excelenta si atat, ba mai mult, nici macar pe ce categorie.
 • Dar tot ma bucur, pentru ca azi 17.09.2020 am facut 7 ani de la primul tur oficial efectuat si azi am vazut pe Tripadvisor si Travellers Choice Award 2020. Iar mini inventarul facut anul trecut inca e valabil, din cauza pandemiei nu au crescut cifrele foarte mult. Si totusi, chiar si asa, am reusit sa primesc cel putin cate o recenzie in fiecare luna (exceptie negativa: aprilie, cand chiar a fost blocaj complet si exceptie pozitiva: mai, cand am primit vreo 4)

Exista o concluzie? in niciun caz, nici macar rezerva de sticle de vin nu s-a terminat, desi a fost grav afectata. Dar asta inseamna doar ca e timpul si locul pentru experiente noi!

Un comentariu - “O mica retrospectiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.