Cate feluri de donatii pot fi

Spread the love

Cele doua notiuni “donatie” si “voluntar” sunt foarte strans legate.

Pe de o parte: donatie = Act prin care una dintre părți procură un avantaj celeilalte părți fără a primi ceva în schimb.

Iar voluntar = Persoană care se oferă să facă ceva dezinteresat. Dar donatia poate fi de mult mai multe feluri.

1 – Da , poti dona bani direct persoanelor cu probleme medicale, cazuri de care se afla prin mediatizare. Da, poti dona cei 2% ca salariat sau 20% ca angajator.

Eu vi-i recomand pe cei de la Daruieste Aripi, care deja au facut Centrul Medical Focus in cadrul spitalului judetean, pentru a oferi un loc prietenos pentru copiii care au nevoie de tratament oncologic constant, iar acum vor sa modernizeze sectia Terapie intensiva nou nascuti.

2 – Poti dona sange – aici am pus conditiile si pasii pe care i-am urmat eu.

3 – Ai facut curatenie in sifonier si ai adunat haine sau incaltaminte care sunt inca in stare buna dar nepurtate din diverse motive? Inclusiv cele de copii?  Le poti duce la Asociatia Mamicilor din Constanta pe str. Mangaliei 64 si vor gasi ele persoanele care au nevoie.

4 – Ai facut curatenie in cutiile de bijuterii si ai schimbat preferintele? Poti trimite bijuteriile (in stare buna) la Merci Charity Boutique, care, la fel, va folosi fondurile pentru a face fapte bune in continuare.

5 – Vrei sa daruiesti din timpul tau? Poti dona 2 ore pe saptamana si sa o faci prin joaca cu copiii alaturi de cei de la Ajungem Mari. Dar daca va uitati la ei pe site la sectiunea Implica-te o sa vedeti ca aveti chiar mai multe forme de ajutor pentru copiii din centrele de plasament.

ajungem-mari

6 – Iti place sa gatesti si nu iti iese sa faci doar 2-3 portii si ai vrea sa imparti si cu altii mai putin norocosi? Uite ca poti dona portii de mancare calda care vor ajunge la oamenii strazii. Aici evenimentul Facebook “O masa calda” cu toate datele de contact.

7 – Te poti inscrie ca voluntar (da, voluntar adult, de ce nu) la Cercetasii Marini sau poti inscrie copiii care astfel vor descoperi inca de mici cum pot fi utili societatii.

8 – Poti fi activ si sanatos alaturi de cei de la Sanasport. Eu ii multumesc inca o data lui Daniel pentru sfaturile excelente furnizate in pregatirea pentru Sky Run (am urcat 34 de etaje – 680 de trepte cat de repede am putut eu 🙂 si am ales sa o fac pentru asociatia Mai Mult Verde )

Avantajele voluntariatului inca de la varste fragede si pe termen lung v-au fost detaliate foarte frumos de Emilian, pe care l-am cunoscut si eu tot in calitate de voluntar cand am fost speaker TEDx Constanta.

Un comentariu - “Cate feluri de donatii pot fi

  1. Alex Ciocan

    romanii au o problema destul de mare atunci cand vine vorba despre a da ceva gratis… suntem niste fiinte atat de egoiste si am devenit atat de reci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.