Stimati cititori,
Intrerupem orice alta emisie fiindca am primit o provocare pe care doresc sa o impartasesc cu voi si chiar sper sa primesc cat mai multe raspunsuri. Este totusi o problema de interes national 🙂
In luna aprilie am avut ocazia sa il plimb prin Constanta pe Richard Varr, un jurnalist din Statele Unite care a facut un mic traseu prin Romania. Acum a revenit cu o serie de intrebari fiindca isi doreste sa scrie despre tuica noastra cea de toate zilele (va dati seama cum l-a marcat momentul incat merita un articol dedicat? 🙂 ) Si unde mai pui ca va fi pentru AAA (American Automobile Association) :)))
Intrebarile lui sunt:
1)     How did tuică become Romania’s national drink and why is it such an important tradition? /
Cum a devenit tuica bautura nationala a Romaniei si de ce este o traditie asa de importanta?
2)     I understand people usually drink it before a meal… can you explain why? /
Din cate am inteles, lumea bea tuica inainte de masa…poti explica de ce?
3)     Any thoughts about tuică in Constanta and along the delta – is it different than elsewhere? /
Ce alte remarci ai despre tuica din Constanta sau din delta – e diferita fata de alte zone?
4)     Do you have any personal memories to share about tuică, either with family or events? /
Ai amintiri personale despre tuica, in familie sau la evenimente?
5)     Is there anything else you think readers should know? (For example, thoughts about the distillation process, aging or bottling?) /
Exista alte detalii pe care ar merita cititorii sa le cunoasca (procesul de distilare, imbatranire, imbuteliere)?
P.S. – pe el il interesa in special tuica de prune 😉
Tuica este numai din prune, celelalte bauturi distilate din fructe se numesc rachiuri.
Deci tuica nu este altceva decat un rachiu de prune, cum tescovina este un rachi obtinut din ceea ce ramane dupa stoarcerea strugurilor.