Tupperware te premiaza de Ziua Apei (concurs)

Spread the love

un water

Nu stiu daca stiati, dar daca nu va zic eu aici: pe 22 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei. A fost stabilita aceasta data pe 22 decembrie 1992 in Conferinta Natiunilor Unite (rezolutie 47 /193).

Sloganul UNWater.org de anul acesta este : Better water, Better jobs (apa mai buna, slujbe mai bune).Tema anului 2015 a fost: Apa si dezvoltarea durabila. Pentru 2017 va fi: Apa menajera, iar pentru 2018: Solutii naturale pentru apa (sursa: romanialibera)

Cine vrea si mai multe statistici despre cat de importanta este apa si cat de mult afecteaza lipsa sau proasta calitate a apei se poate delecta aici.

statistici apaapa

Ce puteti face voi? Fiindca aceste actiuni mici si constante conteaza si ele pe termen lung.

In primul rand sa incercati sa folositi apa in mod responsabil. Stim deja cat este de vitala vietii. Organismul poate rezista doar cateva zile fara apa, in timp ce fara mancare cateva saptamani. Iar spalatul pe maini previne raspandirea germenilor si imbolnavirea.

In al doilea rand in data de 22 martie in Constanta puteti trece pe la sediul Tupperware din strada Dezrobirii 101 intre orele 14-19 cu 5 pet-uri unde va asteapta o tombola si multe alte premii. Aici detalii eveniment Facebook.

Poster Constanta

De asemenea, recomand pastrarea apei in recipiente cat mai calitative. Asa am devenit si eu fan Tupperware, fiindca produsele lor chiar fac diferenta. Sunt o companie de 60 de ani pe piata, la americani Tupperware este deja sinonim cu recipient de plastic, la fel cum noi spunem rimel pentur mascara sau adidas pentru pantof sport. Au produse destinate pastrarii, prepararii, congelarii, transportului si servirii alimentelor si prin alimente ma refer inclusiv la sucuri proaspete de fructe. Fiindca asa m-au si agatat, cand ne-au facut o degustare de mixuri de fructe proaspete si ne-au invitat sa le ghicim. Mi-au iesit 5 ingrediente, avantajul anilor din spatele barului, banuiesc 🙂

Dar sticlele lor mi se pare extraordinare: nu se pateaza sticla in timp, nu prind miros, pastreaza foarte bine sucurile de fructe proaspete, se potrivesc extraordinar de bine si la compartimentele masinilor si la buzunarele pentru rucsacul drumetilor. Eu deja le-am testat si nu o data (am avut inclusiv cafea in una din ele si e ca noua), asa ca acum vreau sa va ofer cadou 4 sticle , 2 mari si 2 mici. Pot fi perfecte pentru o familie, sau pentru 2 cupluri.

sticle

Mai ales fiindca in ultimul timp la Free Tour Constanta am si multi copii mi-am dat seama ce inseamna sa fii un exemplu pentru ei.  Asa ca va intreb si pe voi: Cum ii invatam mai bine, pe termen lung sa recicleze pet-urile? Cum ii invatam sa respecte resursele de apa? Cum reciclati voi pet-urile?

Concursul se incheie pe 21 martie ora 16, urmand sa anunt castigatorii in aceeasi seara.

Si pe 22 ne vedem la sediul lor cu pet-uri; asta imi va aduce aminte de copilarie cu reciclarea selectiva cand duceam ziare si borcane.

tupperware

Castigatori:

Sticla verde broscuta – Adina

Sticla albastra (are si pahar) – Florina

Sticla mov pinguin – Laurentiu

Cana termos maro – Elena

11 comentarii - “Tupperware te premiaza de Ziua Apei (concurs)

  1. Laurentiu

    Noi cumpărăm bax de apă la 2L (abia acum au scos sticle de 5 L cei de la Dorna) şi de acolo îi punem fetei într-o sticlă de 0.50 – 0.75 L când se duce la grădiniţă.

  2. Laura Zavelcuta

    Sună interesant. O sa achizitionam și noi o astfel de sticla pentru băiatul nostru ca sa o testam. Felicitări pentru acțiune. 🙂

  3. Elena Rosca

    Salut initiativa Tupperware si implicarea ta Diana, pentru incurajarea reciclarii ambalajelor din plastic.
    Pana in 2020, statele UE, inclusiv Romania, trebuie sa atinga o rata de 50% la reciclarea deseurilor municipale. Rezultatele Eurostat, ne arata ca rata de reciclare din Romania este foarte scazuta, de doar 3%.
    Suntem pe ultimul loc… si sta in puterea fiecaruia dintre noi sa facem asta, sa pastram mediul inconjurator cat mai curat si implicit resursele de apa nepoluate.

  4. Elena Rosca

    Ne este la indemana sa dam vina pe autoritati ca nu exista suficiente containere de gunoi prevazute cu separatoare plastic/hartie/sticla, insa, in limita celor existente trebuie sa fim constienti de colectarea/reciclarea si separarea deseurilor.
    Felicitari Diana! Felicitari TUPPERWARE!

  5. Adina

    Ce ideea bună, Diana! Chiar ne dorim o astfel de sticluță!
    Eu am crescut într-o casă aflată pe un deal, apa era mereu o problemă. Știu să o folosesc decent, să nu o irosesc, sunt atentă mereu să nu curgă aiurea la bucătărie, baie și încerc să-i învăț și pe cei mici.
    Nu sunt fan peturi, mai ales de când au apărut copiii. Ne străduim să luăm bidoane mari și ne pregătim să punem un filtru, pentru a scoate definitiv peturile din casa noastră. Nu am nicio garanție că nu stau prin soare, că apa este de calitate.
    Când luăm bax de apă, totuși, încercăm să nu mai cumpărăm alte sticluțe pe la muncă și să ne luăm de acasă (de aici și nevoia de recipiente de calitate).
    Una peste alta, încercăm să poluăm mai puțin și să avem grijă de noi.
    O primăvară frumoasă!

  6. lucia v.

    ce initiativa frumoasa, eu incerc sa nu prea cupar apa la pet, de sucuri nici nu vorbesc.pt scoala copilului folosesc o sticla pe care o umplu mereu de acasa unde avem un filtru.mi-as dori o sticla de calitate si vom merge pe 22 la sediu pt a vedea oferta,multumim

  7. Andreea Maruntelu

    Cum Em e încă mică pentru teorie, iar eu nu-s fanul ei, partea practică, ceea ce vede că facem noi, îi va intra cu siguranță în obicei. Nu lăsăm apa să curgă în neștire când spălăm vasele sau ne spălăm pe mâini, dacă rămân două degete de apă pe fundul unei sticle și nu o mai bea nimeni o turnăm la flori. Peturile le strângem și le refolosim prin curte pentru diverse.

  8. Hadasa Almasan

    Salut! Eu reciclez peturile folosindu-le în cămară sau în diverse proiecte diy. Interesantă întrebarea ta privind copiii. Din experiență, pot afirma cu tărie ca propriul exemplu este cea mai eficientă metodă didactică. Copiii trebuie să vadă ca adulții sunt responsabili, ca reciclam și ca nu ne batem joc de resursele de apă. Singura metodă pe termen lung de a-i responsabiliza, este aceea de a devenii noi mai responsabili.

  9. Vilcu Denis

    Apa este una dintre cele mai preţioase resurse naturale. Nu putem trăi fără ea, dar ne comportăm de parcă ni se cuvine.Ce se poate face alaturi de copii sau separat, pentru a economisi apa?Nu arunca gunoaie în râuri, în lacuri sau în mare. Gunoaiele aruncate pot ajunge la mari distanţe, cărate de curenţii marini şi de vânt. De asemenea, ele pot ucide peştii, alte vieţuitoare marine sau păsările.Cumpără peşte din speciile mai numeroase, evită să mănânci puiet şi întreabă-l pe vânzătorul de la magazin de unde provine peştele.Închide robinetul cât timp te speli pe dinţi.Păstrează apa de ploaie. O poţi colecta în butoaie goale astfel poate fi folosită la udatul grădinii sau la spălarea maşinii.Copiii trebuie să vadă ca adulții reciclează , astfel învată și ei că nu e bine să ne batem joc de resursele de apă.
    Pământul ăsta are resurse limitate şi noi nu realizăm ca oameni că pentru orice lucru, realizarea unei cani, unei sticle, sacrificăm ceva din natură. De exemplu pentru a face o tonă de ziare, sacrificăm până la 24 de copaci viguroşi. Îmi doresc ca om cu om să înţelegem cât e de important să înţelegem să hrănim şi noi la rândul nostru natura care ne hraneste si care are grija de noi.Am început din gospodăria proprie să fac lucrurile mai bine. La mine acasă nimic nu se aruncă. Tot ce pot recicla, că-i vorba de hârtie, sticlă, pet-uri şi plastic în general, toate lucrurile astea le pun în saci şi o dată pe săptămână sau de două ori pe săptămână merg la statii de colectare selectivă, de reciclare, inteligente. Sunt computerizate, lucrurile sunt făcute după norme de igienă așa cum ar trebui să fie, avem una chiar aproape de casa.

  10. Florina

    Bună! Eu am doua fete și un flăcău pe drum. Încerc pe cât posibil sa le explic fetelor ce înseamnă “economisirea” apei. Nu lăsăm apa sa curgă în timp ce ne săpunim/spălăm pe dinți, nu o lasam sa curgă la maxim decât dacă e nevoie (niciodată nu e cu adevărat nevoie), cu apa care ramane prin cani udam florile..De curând am cumpărat un filtru așa ca nu prea ne mai lovim de sticle prin casa. Dar mai avem pentru ca trebuie sa cărăm după noi apa în parc, la grădiniță, în călătorii. La gunoi le ducem separat, în containerele pentru plastic sau la centru de colectat (mai rar). Cel mai des le duc la țară unde socrii mei le folosesc în grădina ( acoperă butasii de trandafiri, sadesc în ele răsad, pun mâncarea/apa pentru pui). Eu am mai făcut din sticlele mici jucării zornăitoare pentru fete ( am pus în ele diferite boabe paste), le-am folosit în parc pe post de “carafa” sau pâlnie pentru joaca nisip.

    Frumos concurs, extrem de util premiul! Felicitări!

    Numai bine!

  11. Laurentiu

    Mulţumim mult, mult de tot!!! Fata o să se bucure nespus de mult !!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.